Fagyigyár

Fagylaltkiállítás. 5.etap

Szűk a a piac ? Legyél mobil... !

2013. február 05. - gelato4you

Válság volt , van , lesz sajna még egy darabig. Amennyiben a kereslet oldaláról vizsgáljuk a kérdést, gyakorta tapasztalható az a tény , míg egyes területeken túlkínálat van, más részeken ennek ellenkezője. Egyszerűen rávilágítva, lépten nyomon fagylaltba ütközünk, máshol meg cserepesé száradt szájjal, egy sarki róka ösztöneivel sem találunk nyalni valót. ezeken a területeken azért nincs ellátás mert gazdaságilag nagy valószínűséggel nem éri meg fix boltot telepíteni. Mindenki figyelmébe ajánlom : Bagaméri a fagylaltját maga méri !  Emlékeznek a makkos cipőre, a fagyistriciklire ? Gondolták volna hogy ismét virágzik ez az ágazat? No persze még nem nálunk, de szinte nekünk találták ki !

100_2051.JPG

Általánosságban érvényes az az egyenlet hogy fix egység esetén annak vonzerejével próbáljuk kielégíteni a a vásárlói igényeket, s annak potenciálja adja a bevétel mértékét. Magyarán, elkészül a cukrászda-fagyizó, majd várjuk annak felfutását, ismertségének elterjedését, várjuk a piacot , a fogyasztókat . Mi történik ilyenkor? Statikusan gondolkozunk. Ezer éve bevált recept, majd befut , jönnek a vevők. De mivel is kezdtem ? Elvárjuk egy ellátatlan terület fogyasztóitól is hogy elérjék a boltot ! gyalogoljanak, szálljanak buszra, üljenek kocsiba stb stb... kevés kivétellel ez nem fog megtörténni. Tudják miért? Mert jön a zenélős sárga kocsi, vagy a sarki bolt hűtője a tecsogazdaságossal, s mindkettő olyan magyarosan , papucsban is megoldható.  Általános probléma ez és nyilvánvalóan a hasonló piaci jelenségekre reagáltak gyártói oldalon a kiállításon megtalálható tucatnyi mobilárusítási modulokkal. Íme itt az első lépcső. Véleményem szerint nagyságrendileg 1-2 km-el növeli meg az értékesítés hatókörét. Rendezvények, parkok játszóterek alkalmi szereplője lehet.

SAM_1419.JPG 

A kézzel tolható változatok talán pár száz méterig hatékonyak:

SAM_1324.JPG

A kerék nélküliek pedig csak ideiglenes telepítéssel működnek: (figyeld a kerekeket ! kamu ! )SAM_1330.JPG

Nyilván lehet ezt nagyban is csinálni. A mobil egységek 3.generációja igazi kisbolt feeling-el csábít. Egy részüknél önálló, beépített áramforrás és vízellátórendszer segíti a kitelepülés közműfüggetlen kiállását. Praktikusak, egyszerűek, minimális költséggel üzemeltethetők. Bár beszerzésük nem olcsó, még mindig nagyságrendekkel kisebb mint egy üzlethelyiség kialakítása. Előnyük az hogy hihetetlen mobilitásukkal jóval nagyobb területet képesek ellátni és kiszolgálni mint egy hagyományos üzlet és a fagylalt készítéséhez szükséges háttérműhely kialakítása is lényegesebben kevesebb befektetést igényel, mivel szinte bárhol lehet.

SAM_1423.JPG

Az elektromos meghajtású kiskocsik piacán érdekes színfolt volt ez a jármű. A hátsó részét alakították ki fagylaltárusításra. Kompakt golfkocsi méreteivel beltéri árusításra is alkalmas.

SAM_1342.JPG 

A magyar innováció utolérhetetlen iskolapéldája évről évre megörvendezteti a vásár közönségét. Felhasználhatósága sokkal sokoldalúbb mint a fenti típusoké. Bravo ! Bravo ! Bravo !

              SAM_1290.JPG

SAM_1327.JPG

SAM_1298.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://fagylaltos.blog.hu/api/trackback/id/tr385063513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása