Fagyigyár

Kérdést kaptam... Hogyan lehet megismerni hogy jó-e a fagyi mielőtt megvesszük?

2013. március 21. - gelato4you

jo-e-a-fagyi.png

Annak hogy valaki szívén viseli a vendégeit, szinte azonnali látszatja van a fagylaltpultban. Kitérhetnék arra hogy az egész ágazat működése az elégedett vendégre van alapozva, de ezt majd késöbb. Az hogy valaki fagylalttal foglalkozik, vagy csak fagylaltot árul számomra kardinális kérdés. Nem kell már sok idő ahhoz hogy a minőségi fagylalt, a minőségi fagylaltozók irányába forduljanak a hazai fogyasztók.

Piaci verseny volt, van és lesz, de a minőségi gasztronómia ebben az ágazatban is diktál. Azt javaslom a fagyi-fan-oknak, nyitott szemmel járjanak és lássanak mielőtt döntenek. Korunk cukor ellenes vonulata rányomta a bélyegét a fagylaltozásra is. Azokban a fagylaltozókban ahol púpozott fagylaltokat látnak nagy valószínűséggel kevesebb cukor %-al dolgoznak mint a a hagyományos fagylalttégely esetén. Miért ? Mert az ilyen fagylaltok elfolynának 24% cukortartalom mellett, ezért csak 16 % körüli cukorszázalékokkal kalkulálnak. Ez már alapból -8 % cukor!! 

A fagylaltoknak meghatározó karakterrel kell rendelkezniük a külalak szempontjából is. Ezek a szín, az állag alapján mérhetőek. Elfolyt, túlszínezett fagylaltból ne vásároljanak!

A gyümölcsből készült fagylaltokat szinte lehetetlen teljesen homogén péppé mixelni, ezért a gyümölcsrostoknak látszaniuk kell. A fagylalt nevének lehetőség szerint tükröznie kell a beltartalmát (bár pl.egy velencei álomnál vagy hupikék törpikéknél, nehézkes).
Persze csupán attól, hogy egy fagylalt szép, még nem biztos hogy finom is. Bár ez a finom kérdés, igencsak szubjektív, arra törekszünk hogy minél szélesebb közönség fogadja el azt a zamatot amit készítünk. Ennek egyediségébe van kódolva hogy esetleg van akinek nem ízlik. Ezzel én is találkozom, de különbséget teszek az egy nyalás után jelzett reklamáció és a félig elfogyasztott fagylalt kamu, kötözködős benyögései közt.

Tehát a már majdnem megettem, de nem ízlett mondatokkal nem igazán tudok mit kezdeni. Különbséget kell tenni a nekem nem ízlett és a rossz fagylalt között. Visszatérve a címhez, ha a külalak sántít, nagy valószínűséggel a belbecs is, de ha a külalak szuper, még nem biztos a belbecs is az. Na ez aztán a biztosíték.

Ha nem biztosak a dolgukban, várjanak meg maguk előtt vásárolót és nézzék az arcát mikor kilép a fagylaltozó ajtaján.

Mosolyog? Igen! Akkor vegyenek fagyit Önök is !

A bejegyzés trackback címe:

https://fagylaltos.blog.hu/api/trackback/id/tr695138211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása