Fagyigyár

Tényleg a csoki és a vanília...?

...A francokat!

2014. augusztus 04. - gelato4you

csoki-vanilia-fagyi.png

 

Már megint egy hozzáértő okostojás! Bányászott statisztikákból, "hasamra ütök" adatokból kitalálták, hogy még mindig a csoki és vanília vezeti az eladásokat. Akkor én egy másik bolygón fagyizok. A csokoládé...? Ha gyűjtő fogalomként használjuk, mondjuk csokoládé alapú fagylaltok, lám legyen, sokat vásárolnak belőle. De a vanília, hát nem, meg sem közelíti azt. A klasszikus ízek kedvelői , koruknál, bocsánat, korunknál fogva keresik a hagyományokat. Sajnos csak feltételes módban, mivel hiába vadászok én "régi ízeket", minden megváltozott. A 30 évvel ezelőtti alapanyagoknak se híre se hamva. Nincsenek. Eltűntek.

Marad a reprodukálás, az "arra még emlékszik a nyelvem" érzés.  Hiába, nem tudom megcsinálni azt a híres Káptalanfüredi fagyizó zamatot.  Hmmm... Pedig nagyon finom volt.

Szóval, vissza a mit is keresnek a vásárlók kérdéskörhöz.
Mivel én úgy fagyizom, hogy a vendégeim aspektusát nézem, a lehető legfrissebb, legváltozatosabb választékot igyekszem tálalni.  Ebben a világban mindenki rá un mindenre. Bocsánat, a többség. De ez nem csak gasztro sajátosság, a zene, a divat, stb. mind-mind ezen az úton halad.

Nos, nálunk mindent vesznek. Miért? Nagyon egyszerű... Minden, de tényleg minden íz egyedi gondoskodásban részesül. Nem számít hogy az egy különleges ízkompozíció vagy egy tejcsokoládé fagylalt, az odafigyelés standard. Na, pl. egyik tanítványom kiakadt. Ez tegnap nem így volt, mondta egy fagyi készítése közben. Ezen én meg sem lepődöm, persze hogy nem így volt, újra írtam a receptet mert bizonyos tulajdonságokon változtatni akartam. Hangsúlyozni szeretném, négy azaz 4 dkg cukor volt a módosítás. 4 dkg cukor dönti el 5 kg fagylalt oldat jellemzőit. Igen! Ennyire alaposan kell komolyan venni. De nem csak ez az oka hogy mi és hogyan válhat kedvenccé. A világ ízdiktátorai bátran hintik az agyakat a divatos valamikkel. Sokan megköveznek de a macaron rajongáson csak mosolygok. Jaja persze finom, de kérdem én, estikét kóstoltak már? Ezerszer emberközelibb, csak régen még nem színezték a tojáshabot. De mondhatnám a csokis kekszet, abból is többet adunk el mint vaníliából. De ha éppen a Oreot csináltam, akkor abból. Konklúzió? Könnyed rajongással kell keresni a vendégek igényeit.

A fagylaltozás, bizalmi szakma. Ha együtt élsz ezzel a világgal szórakoztatóan változatos és kihívásokkal teli. 

Ja igen, ne a legjobb fagyit akard megcsinálni, hanem a "Te" fagyidat!      

A bejegyzés trackback címe:

https://fagylaltos.blog.hu/api/trackback/id/tr356573417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása