Fagyigyár

Utolsó kommentek:

gelato4you 2013.03.15. 15:24:04

@Hzsmilan: Kedves Zsolt! Április vége, május eleje. De addig is...amennyiben kérdése lenne, keressen meg.

Bejegyzés: Fagylaltkészítő tanfolyam indul !

Kekszemu 2013.03.09. 19:38:27

@gelato4you:
köszi a felvilágosítást.

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

Kekszemu 2013.03.09. 19:38:18

Régi szép emlék, Bulgária, Arany-part :)
kijön egy napbarnította bolgár srác a a partra egy kis mérleggel, kenőkanállal és egy mélyhűtős táskával és elkezdi árulni azt a vanília-tejszín ízű fagylaltot, amit azóta sem éreztem sehol, abban tuti nem volt semmi "műanyag"

Bejegyzés: Milyen irányba tart a fagylalt ?

Hzsmilan 2013.03.09. 19:38:11

Üdvözletem érdeklődni szeretnék mikor várható a tanfolyam kezdette

válaszát előre is köszönöm
üdvözlettel : Hargitai Zsolt

Bejegyzés: Fagylaltkészítő tanfolyam indul !

gelato4you 2013.03.05. 17:14:47

@Kekszemu: Kedves Kékszemű !Nálunk az I love gelato-ban a Mester u.44 alatt a nyár folyamán többször is kínálatban lesz a 100% pisztácia fagylalt de a marcipánosabb változatot is készítjük, továbbá lesz egy olyan pisztácia mint a Nutella fagyink csak pisztáciával, különlegesen krémes állagban. A Facebook-on követhető lesz az aktuális kínálat, szeretettel várunk.De rajtunk kívül is sok fagylaltozó tart még a kínálatában pisztáciát, pl. a Gondola. Sajnos nem ismerem az aktuális étlapokat.Szép napot

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

gelato4you 2013.03.05. 17:13:39

@Momina: Kedves Momina. Nálunk az I love gelato-ban a Mester u.44 alatt a nyár folyamán többször is kínálatban lesz a 100% pisztácia fagylalt de a marcipánosabb változatot is készítjük, továbbá lesz egy olyan pisztácia mint a Nutella fagyink csak pisztáciával, különlegesen krémes állagban. A Facebook-on követhető lesz az aktuális kínálat, szeretettel várunk.De rajtunk kívül is sok fagylaltozó tart még a kínálatában pisztáciát, pl. a Gondola. Sajnos nem ismerem az aktuális étlapokat.Szép napot kívánunk !

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

gelato4you 2013.03.05. 17:03:45

@NOOSTI Bronte: Igen ebben nagyon is igazad van, sokan esküsznek a szicíliai pisztáciára. Tényleg kiemelkedő minőségű.

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

Kekszemu 2013.03.05. 16:59:48

Hol lehet megkóstolni pesten az igazit?

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

vegyesfehér 2013.03.05. 16:59:43

Szia ! Már régóta foglalkoztat a pisztácia, mint növény. Elvileg déli fekvésekben nálunk is megélne. Nem tudsz vmi helyet ahonnan lehetne akár kis növényt, akár nyers, még feldolgozatlan gyümölcsöt szerezni ?

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

Momina 2013.03.05. 16:59:33

Ha azt is megírná, hogy ma Magyarországon hol lehet IGAZI pisztáciafagyit enni, boldog lennék :) Régebben rendszeresen kaptam Iránból kiváló minőségű nagyszemű pisztáciát, nagyon szeretem. Róma közepén egy kis büfében az említett "kamuízt" sikerült fagyiban elkapni, az igazi ízre tavaly leltem rá Szicíliában, Syracusában a templommal szemben a főtéren. Nem volt olcsó, még ottani mértékkel sem, mégis minden este visszavezetett oda a lábam... :)

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt! 2013.03.05. 16:54:36

Annak idején a Danone is próbálkozott pisztácia izesítésű pudinggal, de az is keserűmandula ízű volt. Emlékszem, valami kommersz-ínyenc még a Tékozló Homárba is beírta, úgyhogy valóban nem lehet megtéveszteni a vásárlókat ízfokozókkal.

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt! 2013.03.05. 16:54:30

Na, tessék, itt van, megtaláltam:

homar.blog.hu/2009/10/09/mandulaizu_a_pisztacias_joghurt

Ez a jószág is mandulaaromát érzett a pisztáciában.

Bejegyzés: Pisztácia titkok...

NOOSTI Bronte 2013.03.05. 16:54:04

Nagy örömmel olvastam e sorokat a pisztáciáról. Valóban sok féle paszta kapható a piacon és sajnos az igazi minőséget nem mindig hajlandók akár a cukrászok/fagylaltozók, akár a fogyasztók megfizetni. Van olyan, hogy csak a pisztácia ízű fagylalt ára a pultban magasabb, mint a többi ízé, mivel tényleg sokba kerül a 100%-os paszta. Viszont az ízbeli különbség óriási! Aki tényleg szereti ezt az ízt, az tudja értékelni. Szerencsére ma már egyre többen tudják, hogy a legkülönlegesebb pisztácia Szicíliában az Etna lábánál terem és egy ottani kicsiny város nevével jelölik. Ez a híres brontei pisztácia, ami ízében, szinében és formájában is eltér a török vagy iráni társától. Mivel nagyon kevés terem belőle, ezért arany áron adják és még így is elfogy. Fontos a D.O.P. minősítés, ugyanis csak az ilyen jelzésű pisztácia mondható bronteinek. Mivel sokan felismerték, hogy a "brontei" jól cseng a piacon, így drágábban is el lehet adni, ezért nagyon gyakori, hogy keverik/higítják az eredetit vagy akár ilyen néven adják el a török/iráni fajtát extra profitot remélve. Ezért nagyon érdemes odafigyelni rá, ha esetleg valaki áldozni szeretne a minőségre.

Bejegyzés: Pisztácia titkok...
süti beállítások módosítása